Početna
O sistemu
Pojedinci
Firme
Učlani se
Podrška
Kontakt
Program za pojedince
Pod programom za pojedince spada:
  • program za mlade vozače
  • program za starije vozače
Program za mlade vozače

Svi mladi vozači naprave mnogo grešaka u saobraćaju dok se uče voziti. Iz tog razloga ovim programom pretplatnici će dobiti individualne ID naljepnice za stražnji dio automobila, gdje će one najbolje biti vidljive drugim vozačima. A sama naljepnica će ih potaknuti da postanu svjesni svoje odgovornosti i vožnje, te će sigurno pokušati da voze što je bolje moguće.

Kada i naprave greške, svjedoci će podijeliti izvještaj o tome na www.kakojavozim.ba ili putem besplatnog telefona, a roditelji će direktno putem e-mail-a biti obavješteni o izvještajima, te će biti u mogućnosti da prijavom na svoj profil provjere o čemu je riječ. Zahvaljujući ovom programu i njegovim izvještajima, roditelji će kontrolirati, educirati djecu i ispravljati njihove vozačke greške, prije nego što one postanu ozbiljne, opasne po život ili kažnjene od strane policije.

Učlani se
Program za starije vozače

Vozačke vještine starijih vozača s vremenom se počinju smanjivati. U tom trenutku program Kako ja VOZIM? može imati veliku korist, tako što će im pomoći da zadrže svoje vozačke vještine ističući i upozoravajući njihovu djecu, rođake ili prijatelje putem izvještaja o njihovim opasnim vozačkim navikama, a koje se mogu početi razvijati tokom vremena, dopuštajući im da ih isprave i dalje budu sigurni na cesti. Osim toga program za starije vozače kontinuirano će im pomagati da pokušaju prilagoditi svoju sadašnju vozačku razinu sa otežanim uslovima vožnje. Na taj način će održati odgovarajuću sigurnost na cesti i sposobnost vožnje, kako bi što duže zadržali svoju vozačku dozvolu. Tako će duže biti samostalni, neovisni i samim tim zadržati kvalitet života, a da pritom neće imati negativan uticaj na svoju i sigurnost drugih vozača.

Ovaj program funkcioniše tako što djeca, rođaci, skrbnici ili prijatelji starijih vozača primaju izvještaje od drugih vozača o prekršajima u saobraćaju, te na osnovu njih savjetuju roditelje ili ostale... kako da riješe problem i na taj način im pomažu da zadrže odgovarajuću sigurnost na cesti. U ovom slučaju djeca i stariji rade zajedno kao partneri, tako što uspoređuju vještine i uslove vožnje, zahvaljujući čemu će oni opreznije i duže voziti, smanjiti poteškoće i pojednostaviti svoje životne potrebe.

Učlani se