Početna
O sistemu
Pojedinci
Firme
Učlani se
Podrška
Kontakt
O sistemu

Sistem Kako ja VOZIM?, je tek nedavno počeo sa radom, a ugleda se na slične projekte koji funkcionišu sa velikim uspijehom i učinkovitošću u cijelome svijetu, a svi njegovi izvještaji i svjedoci su zaštićeni anonimnošću.

U Hrvatskoj je sličan projekt pokrenut kao odgovor na loše stanje sigurnosti u drumskom saobraćaju komercijalnih vozila. Pošto se i Bosna i Hercegovina, u posljednje vrijeme sve više, bori sa sličnim problemima u saobraćaju, firma NEX Studio d.o.o. (sa desetogodišnjim iskustvom u satelitskom praćenju vozila), odlučila je pokrenuti ovaj projekat, sa ciljem smanjenja saobraćajnih prekršaja, nesreća, velikih materijalnih troškova, a što je najbitnije gubitke ljudskih života.

Program sistema Kako ja VOZIM? je jedan od načina da se utiče na savjest i svijest svih sudionika u drumskom saobraćaju. Iz tog razloga, učlanite se u sistem Kako ja VOZIM?, te i Vi postanite svijest i savjest saobraćaja u Bosni i Hercegovini!

Najveći problem BiH, ali i šire, u saobraćaju je nedostatak saobraćajne kulture, koji dovodi do nepridržavanja zakonskih propisa, agresivnosti, brze vožnje itd. Svi ovi faktori uzrok su povećanja troškova i crnih statistika na cestama, a jedan od glavnih pokretača, zbog kojeg su vozači skloni nepropisnoj vožnji, je osjećaj anonimnosti, koja ih prividno štiti od sankcija i odgovornosti. Sistem Kako ja VOZIM? upravo djeluje na ovom polju otkrivanja neodgovornih vozača, što direktno dovodi do veće sigurnosti na cestama i smanjenju troškova.

Prednosti sistema Kako ja VOZIM?
  • Pad broja saobraćajnih nesreća
  • Smanjenje troškova
  • Povećana sigurnost na cestama...

Funkcija sistema Kako ja VOZIM?

Naši ciljevi se temelje na značajnom smanjenju broja nesreća i prekršaja na cestama, a samim tim i troškova do kojih oni dovode. Princip ovog programa je učlaniti vozače, kako bi im pomogli da razviju veću odgovornost i opreznost u vožnji, a što bi se postizalo prijavom izvještaja očevidaca po ID kodu, koji se nalazi na naljepnici ili prijavom registarskog broja vozila.

Koristeći ovu web-stranicu ili pozivni centar, svako ko uoči neku nepravilnost ili neku lijepu gestu u sobraćaju može odmah i bez troškova direktno izvjestiti vlasnika vozila o tome. Osobe koje podnose izvještaj imaju zagrantovanu privatnost i ne otkrivaju svoj identitet, a u svakom momentu mogu i provjeriti kada i da li je vlasnik pročitao njihov izvještaj.

Na ovaj način sistem Kako ja VOZIM? uklanja osjećaj anonimnosti i pozitivno djeluje na svijest vozača i ostalih učesnika u saobraćaju, da promjenom svog ponašanja i pridržavanja saobraćajnih zakona direktno pozitivno utiču na stanje saobraćajne sigurnosti.

Ovim programom pokušavamo potaknuti vozačku solidarnost među našim članovima, ali i svim drugim učesnicima u saobraćaju. Očekujemo da će Kako ja VOZIM? povećati mogućnost utjecanja pojedinaca na stanje sigurnosti u saobraćaju i vozačke kulture, ali i smanjiti stradanja u saobraćaju.

KAKO RADI SISTEM Kako ja VOZIM?

Ukoliko se odlučite za jedan od naših programa, potrebno je da odete na našu web-starnicu i učlanite se, te nakon toga platite naše usluge i mi ćemo na Vašu kućnu adresu poslati naljepnicu sa jedinstvenim Identifikacionim kodom vozila, koju će te zalijepiti na stražnji dio Vašeg vozila. Naljepnica će davati doznanje svim učesnicima u saobraćaju da mogu prijaviti (kritikovati ili pohvaliti) Vaše ponašanje u toku vožnje.

POZIVNI CENTAR 080 03 05 05

Naša besplatna telefonska linija 080 03 05 05 aktivna je 24 sata u sedmici i u realnom vremenu omogućava prijavu (kritiku ili pohvalu) vozila, preko njegovog ID koda ili registracije.

WEB-STRANICA: www.kakojavozim.ba

Osim preko pozivnog centra, kritike i pohvale moguće je prijaviti i putem web-stranice www.kakojavozim.ba. Naš portal služi i kao baza podataka za klijente, koji uz upomoć korisničkog imena i šifre imaju pristup podacima prijava.

VELIČINE NALJEPNICA

Naljepnica Kako ja VOZIM sa ID kodom dostupna je u četiri veličine:

Velika naljepnica (50x25 cm)Male naljepnice (20x20 cm ili 25x12 cm ili 12x12 cm)